Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα: Στο δρόμο του Νοέμβρη! Ανατρέπουμε την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ


Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ

Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Στο δρόμο του Νοέμβρη!

Ανατρέπουμε την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Μετά από 41 χρόνια το φωτεινό παράδειγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει. Τα συνθήματα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Κάτω η Χούντα», «Έξω οι ΗΠΑ» θυμίζουν τους αγώνες για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Αγώνες και συνθήματα τα οποία είναι οδηγοί σήμερα που κάτω από τη σημαία των Μνημονίων και στο όνομα του τοκογλυφικού χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, τα δικαιώματα, οι κατακτήσεις και η αξιοπρέπεια του λαού μας πλήττονται βάναυσα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κλόνισε τη Χούντα της 21ης Απριλίου και στάθηκε η αρχή του τέλους, ένα τέλος που ήρθε με την προδοσία της Κύπρου που άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή και την τραγωδία της διχοτόμησης του νησιού και του λαού της. Θα μας θυμίζει ότι και στην πιο δύσκολη εποχή έχει νόημα και ηθική αξία να αγωνίζεσαι. Μας θυμίζει επίσης ότι όση δημοκρατία ζήσαμε μετά τη Μεταπολίτευση του 1974 δεν χαρίστηκε από κανένα: τη χρωστάμε στους επώνυμους και ανωνύμους αγωνιστές, τους εξορισμένους, τους βασανισμένους και τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης, αποκορύφωμα της οποίας στάθηκε η ηρωική εξέγερση της νέας γενιάς στο Πολυτεχνείο.