Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους διωκόμενους Θ. Αγαπητό, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
στους τρεις αγωνιστές εργαζόμενους Θ. Αγαπητό, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλο

Η Δημοτική Κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους τρεις αγωνιστές εργαζόμενους συμπολίτες μας, το δάσκαλο και περιφερειακό σύμβουλο  Κεντρ. Μακεδονίας Θανάση Αγαπητό και τους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, που δικάζονται την Παρασκευή 6-2, στο εφετείο Θεσ/νίκης.

Οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Γερμανού υφυπουργού Φούχτελ με δημάρχους, το Νοέμβρη του 2012, αν και πρωτόδικα είχαν αθωωθεί πανηγυρικά, οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Η παραπομπή τους σε νέα δίκη δείχνει το φόβο της εξουσίας μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Είναι ολοφάνερο πως όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά την εποχή που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρούσε να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων, της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες» και ο τρόμος των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες», οι προκλητικές δικαστικές διώξεις ήταν μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που χρησιμοποιούσε για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Στην πολιτική αυτή του φόβου, εμείς δηλώναμε με τους αγώνες μας, πως δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις.

Χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος πάντα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, μετά τις πολιτικές εξελίξεις και την ήττα της συγκυβέρνησης είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές και τους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να σταματήσει η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, για να μην είναι πια καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ.
Δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα, αλλά και στις νέες συνθήκες θα τις ανεμίζουμε ακόμα πιο μαχητικά. Ζητούμε την εκ νέου δικαστική αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση κι αγώνα.

Συμμετέχουμε-καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 6/2, 11π.μ., στα Δικαστήρια

Να σταματήσει η ποινική δίωξη ενάντια στους 3 εργαζόμενους και κάθε πολιτική και ποινική δίωξη σε βάρος εργαζομένων που αντιστέκονται, διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή!

Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!
Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου