Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Συζητήθηκε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης της 25ης Γενάρη το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, όπως είχε προτείνει η "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου (11-1).
Στη συζήτηση ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" κατέθεσε και πάλι επικαιροποιημένο το σχετικό ψήφισμα (βλ. http://anipakoi.blogspot.gr/2016/01/blog-post_23.html ). Στην εισήγηση του για το θέμα ανέλυσε συνολικότερα τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους κινδύνους που κρύβουν για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία και των κατοίκων του Δήμου μας. Ζητήθηκε δε για άλλη μια φορά η συμπαράταξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης με το συγκεκριμένο ψήφισμα αλλά και έμπρακτα (σε προσπάθειες πλειστηριασμών-κατασχέσεων) με τους αγώνες των κατοίκων και των φορέων τους για την ανατροπή της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας αλλά και γενικότερα των μέτρων και της πολιτικής των μνημονίων.
Στην ίδια συνεδρίαση η δημοτική αρχή κατέθεσε από την πλευρά της τροποποιημένο το ψήφισμα της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" (με περικοπές στις αναφορές στην πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., το ρόλο τραπεζών και τραπεζιτών κ.ά.) και ζήτησε την ψήφιση του συγκεκριμένου φηφίσματος, πράγμα το οποίο έγινε (κατά πλειοψηφία) κι έτσι εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Από τις αρχές του 2016 τέθηκε σε ισχύ ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα, σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Με το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο στην ουσία απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, με θύματα για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, την κατοικία και την περιουσία τους.
Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη, που η πλειοψηφία των κατοίκων χτυπήθηκε βάναυσα από την οικονομική κρίση και την πολιτική των μνημονίων, που χιλιάδες εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχασαν τη δουλειά τους και είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, πολλές κατοικίες φτωχών ανθρώπων κινδυνεύουν να "βγουν στο σφυρί".
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης δηλώνει τη συμπαράσταση και συμπαράταξή του στον αγώνα των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων, ώστε να ανατραπεί κάθε διαδικασία και κάθε πολιτική που οδηγεί σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη διακήρυξή της: “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Αμπελόκηποι, 25-1-2016

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Λάζαρος Κυρίζογλου
και το Δημοτικό Συμβούλιο



Είναι προφανές ότι το παραπάνω ψήφισμα, πολιτικά απονευρωμένο σε σχέση με αυτό που κατέθεσε η "ΑΝΗΠΑΚΟΗ", δεν απηχεί το σύνολο των θέσεων και των προτάσεών μας. Θεωρώντας όμως σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές κατά των πλειστηριασμών, το ψηφίσαμε και εμείς κι έτσι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτ. Συμβουλίου, με εξαίρεση τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Η πρώτη από αυτές απείχε από την ψηφοφορία γιατί, όπως δήλωσε, διαφωνεί με την έκδοση ψηφισμάτων από το Δημοτ. Συμβούλιο...
Η δεύτερη αφού μας κατάγγειλε (όπως και σε κάθε θέμα) ότι ψευδόμαστε σε σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο των πλειστηριασμών, αφού "στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι οι φοροφυγάδες και όχι τα λαϊκά σπίτια" (χωρίς βέβαια να μπει στον κόπο να αποδείξει από πού βγάζει αυτό το συμπέρασμα...) ψήφισε λευκό... 
Τέλος ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, επικαλούμενος ότι στο προταθέν από την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" ψήφισμα δεν υπάρχει συνολικό πολιτικό πλαίσιο, ψήφισε ...την πρόταση νόμου για τους πλειστηριασμούς που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε. στη βουλή...

Ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" θεωρούμε θετικό να υπάρχουν ψηφίσματα (πολύ δε περισσότερο δράσεις) και από το χώρο της Τ.Α. και πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη όπλο  στα χέρια των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς.





Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Θάνατος εργαζόμενου στα 5μηνα: Κυβέρνηση και Δήμοι δολοφονούν

[κοινή ανακοίνωση Αντικαπιταλιστικών Κινήσεων Πόλης και Περιφέρειας]


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ


ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΔΗΜΩΝ
Κατέληξε, ύστερα από 4 μήνες νοσηλείας σε κώμα, ο 35χρονος εργαζόμενος, απασχολούμενος στα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας του δήμου Μεγάρων, Γεώργιος Σταμέλος. Ο θάνατος του εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, προήλθε έπειτα από σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα εργασίας πέφτοντας από απορριμματοφόρο κάτω από αδιευκρίνιστες μάλιστα συνθήκες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς σύμβαση οδοκαθαριστή ενώ δούλευε τη νύχτα εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας του.
Το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά συνήθη κανόνα για τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή» εργασία και πάγια πρακτική για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που καλύπτουν όποιο κενό υπάρχει στους δήμους τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Εργάζονται τις ίδιες ώρες, στα ίδια πόστα αλλά με διαφορετικές συμβάσεις και μισθούς, εκτός εργατικού δικαίου, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας, με κίνδυνο τελικά της ίδιας της υγείας και της ζωής τους.

Ο θάνατος του εργαζόμενου, βέβαια, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ενώνεται με τη γραμμή αίματος των νεκρών των ΕΛΠΕ, του εργαζομένου στο ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αλλά και με τους ανώνυμους εκατοντάδες νεκρούς που οι επίσημες στατιστικές δεν αποκαλύπτουν. Αποτελεί την τραγική συνέχεια στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, εξαιτίας, τόσο της έλλειψης των στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας όσο και της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω των τεράστιων κενών που υπάρχουν σήμερα στους δήμους, αποτέλεσμα των απολύσεων και της μνημονιακής πολιτικής.

Υπεύθυνη για το εργοδοτικό αυτό έγκλημα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενώ γνώριζε για το πλήθος των αυθαιρεσιών, δεν ενεργοποίησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των εργαζόμενων. Είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που προσπαθεί να πείσει  ότι η Κοινωφελής Εργασία είναι παράδεισος μπροστά στα voucher του ιδιωτικού τομέα εξαγγέλλοντας νέα προγράμματα 100.000 και 150.000 θέσεων σκλαβιάς μέσα στον επόμενο χρόνο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει προσπαθώντας να δώσει ανθρώπινο πρόσωπό στις πιο απάνθρωπες συνθήκες δουλείας!
Είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που αποδέχονται τη συνέχιση της λειτουργίας τους, δεν απαιτούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθιερώνουν τις εργασιακές σχέσεις της ανακύκλωσης ανέργων. Είναι ο ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου υλοποιούνται τα προγράμματα, που σε ρόλο μεσάζοντα ενοικιάζει φθηνό εργατικό δυναμικό στους δήμους. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι η κυβέρνηση που συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια πολιτική της εξαθλίωσης που ακολούθησαν και οι προηγούμενες, η Ε.Ε. και οι πολιτικές της που θεσμοθετούν τον εργασιακό μεσαίωνα και προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα πεδία της ζωής μας.

Δεν θα ανεχθούμε το έγκλημα εις βάρος του συναδέλφου μας. Δε θα παίξουμε με τη ζωή μας!

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανυπότακτο Χαϊδάρι
Ανταρσία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην κ. Μακεδονία
Ανταρσία στο Αιγαίο
Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την ανατροπή
Ανταρσία στα Χανιά
Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπότακτη Πετρούπολη
Ανυπόταχτη Πόλη στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Ανυπόταχτη Καισαριανή- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπότακτο Αγρίνιο

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά - Ανταρσία στο λιμάνι
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Εκτός Πλάνου- Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης

Εκτός Σχεδίου –Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας
Εκτός των Τειχών –Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Αμαρουσίου

ΜΑΡΙΔΑ-Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη ανατροπής Δάφνης-Υμηττού

Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής Δήμου Θέρμης

Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Ρήξη και Ανατροπή στοΗράκλειο- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση
Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Συζήτηση για το ασφαλιστικό στο Δημοτ. Συμβούλιο. Για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας θα πάρουμε θέση;

Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλίας Σμήλιος έθεσε το ζήτημα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα κατοίκων και συλλογικοτήτων ενάντια σ' αυτή την πολιτική (βλ. http://anipakoi.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html ) Στην ίδια συνεδρίαση, με μια σύντομη τοποθέτηση, προ ημερήσιας διάταξης, σχετικά με το ασφαλιστικό τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρότεινε τη συζήτηση του ασφαλιστικού στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ζήτημα που αφορά και θίγει όλη την κοινωνία και ασφαλώς τους εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας.
Και ως προς το δεύτερο ζήτημα είναι θετικό το ότι έχει συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου τη Δευτέρα 25/1, παρά το ότι ο Δήμαρχος υποστήριζε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο νομοσχέδιο(!) για να συζητήσουμε. Ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" θα τοποθετηθούμε από την πλευρά των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και θα καλέσουμε το Δημοτ. Συμβούλιο να πάρει θέση αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά στον αγώνα εργαζόμενων, νέων και συνταξιούχων για να μην περάσει αυτό το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Το ζήτημα των πλειστηριασμών όμως, για το οποίο ο κ. δήμαρχος και η παράταξή του αρνήθηκαν να πάρει θέση το Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση, θέτοντας ζήτημα κανονισμού λειτουργίας(!), δεσμευόμενοι όμως ταυτόχρονα ότι θα συζητηθεί στην επόμενη γιτί δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη; Από την πλευρά μας ξανακαταθέσαμε την πρόταση στις 21/1 (χωρίς να είναι αναγκαίο, αφού το συμβούλιο δεσμεύεται από την προηγούμενη απόφασή του), εμπλουτίζοντάς την μάλιστα με σχετικό ενημερωτικό υλικό, ώστε να γίνει ουσιατική συζήτηση του θέματος. Και φυσικά θα κάνουμε κάθε τι ώστε να μην παραπεμφθεί η συζήτηση (και) του συγκεκριμένου θέματος, που αφορά χιλιάδες κατοίκους στις καλένδες...
Μόνη εγγύηση βέβαια για την ουσιαστική συζήτηση και λήψη αποφάσεων και για τα δυο θέματα στην κατεύθυνση των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου και της κοινωνικής πλειοψηφίας γενικότερα, είναι η μαζική παρουσία και συμμετοχή στη συνεδρίαση των εργαζόμενων και κατοίκων του Δήμου.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η επέλαση του νέου μισθολογίου και του ασφαλιστικού στoυς ελαστικά εργαζόμενους

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.

Η επέλαση του νέου μισθολογίου και του ασφαλιστικού
στoυς ελαστικά εργαζόμενους
Νέα πρόκληση αποτελεί για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς το νέο μισθολόγιο και το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης. Πρόκειται για αναπόσπαστα κομμάτια της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλες τις μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις και έρχονται να αποτελειώσουν κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων.
Μισθολόγιο
Για τους αναπληρωτές: Μείωση στους ήδη πενιχρούς μισθούς για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών που κυμαίνεται από 10 έως 70 ευρώ μηνιαίως.
  • Η προσωπική διαφορά (σε αντίθεση με τους μόνιμους) διατηρείται μόνο μέχρι τη λήξη της φετινής τους σύμβασης για όσους προσλήφθηκαν μέχρι 31/12/2015. Οι συνάδελφοι που θα επαναπροσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά ή όσοι προσληφθούν από 1/1/2016, θα αμείβονται με τα νέα μειωμένα ποσά.
  • Μεταπτυχιακά-διδακτορικά δεν αναγνωρίζονται παρά μόνο αν αποτελούν προσόν διορισμού, δηλαδή μόνο στην ειδική αγωγή. Το bonus λοιπόν των δύο και έξι κλιμακίων αντίστοιχα, δεν υφίσταται για την πλειονότητα των αναπληρωτών
  • Διαγράφεται όπως και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ο εργασιακός χρόνος για τη διετία 2016-2017
  • Για φέτος οι αναπληρωτές κατατάσσονται στα κλιμάκια του 4024 σύμφωνα με το άρθρο 12 και την ΚΥΑ 2/24529/0022/24.3.2014 ΔΗΛΑΔΗ:
    Προϋπηρεσία μέχρι 7 χρόνια:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πρόταση συζήτησης για τους πλειστηριασμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο (12/9) ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλίας Σμήλιος ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα το ζήτημα των πλειστηριασμών κατοικίας και κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος:


ΠΡΟΤΑΣΗ
Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Την Τετάρτη 13 του Γενάρη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας γίνονται οι πρώτοι πλειστηριασμοί με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Με το νέο αυτό, πιο ληστρικό από ποτέ, θεσμικό πλαίσιο στην ουσία απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, με θύματα για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, την κατοικία και την περιουσία τους και ωφελούμενους τους τραπεζίτες και τ' άλλα ντόπια και ξένα αρπαχτικά.
Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη, που η πλειοψηφία των κατοίκων χτυπήθηκε βάναυσα από την οικονομική κρίση και την πολιτική των μνημονίων κυβερνήσεων-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., που χιλιάδες εργαζόμενοι και μικρομαγαζάτορες έχασαν τη δουλειά τους και είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, εκατοντάδες λαϊκά σπίτια κινδυνεύουν να "βγουν στο σφυρί".
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης δηλώνει τη συμπαράσταση και συμπαράταξή του στον αγώνα των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων του Δήμου μας για την ανατροπή της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και συνολικά την πολιτική στερεί τη δουλειά, το ψωμί, τα κοινωνικά δικαιώματα από το λαό για να να ξεπεράσουν την κρίση και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
11-1-2016
Δημοτική Κίνηση “ΑΝΥΠΑΚΟΗ”
Ηλίας Ν. Σμήλιος


Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη του Δημάρχου (με εισήγηση του ίδιου και παρά τη συμφωνία όλης της αντιπολίτευσης στη συζήτηση του θέματος) αρνήθηκε το επείγον του θέματος και πρότεινε τη συζήτησή του στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (25/9). 
Από την πλευρά μας ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" επιμέναμε στην τεράστια σημασία που έχει το ζήτημα για τους κατοίκους του Δήμου μας που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τη μικρή περιουσία τους και την ανάγκη να συστρατευθεί άμεσα ο Δήμος στις δράσεις για την ανατροπή του νέου, πιο βάρβαρου από ποτέ, θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ήδη από την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής του. Δεσμευόμαστε δε ότι και στην επόμενη συνεδρίαση θα θέσουμε το θέμα, ζητώντας την έκδοση ψηφίσματος αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση και συμπαράταξη του Δήμου με την πλειοψηφία των κατοίκων του. Γι αυτό και καλούμε τους δημότες αλλά και τους φορείς της περιοχής που ενεργοποιούνται στο ζήτημα των πλειστηριασμών να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Δευτέρα 25/1, 8μ.μ., Δημαρχείο Αμπελοκήπων) για να πιέσουμε όλη μαζί σ' αυτή την κατεύθυνση.