Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μπλόκο στον κοινωνικό μεσαίωνα - Μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς, εργαζόμενων και νεολαίας

(Κοινή ανακοίνωση των αντικαπιταλιστικών κινήσεων 
πόλης και περιφέρειας)

Μπλόκα στον κοινωνικό μεσαίωνα
με κοινό μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς - εργατών γης - εργαζόμενων και νεολαίας
Πεδίο της κοινωνικής αναμέτρησης με τα μνημόνια, τις κυβερνητικές δυνάμεις και την ΕΕ γίνονται αυτές τις μέρες οι κάμποι και οι αγροτικές περιοχές όλης της χώρας. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η δυνατότητα χιλιάδων ανθρώπων να συνεχίσουν να ζουν από την καλλιέργεια της γης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιβίωσή του. Την τροφή. Η άγρα φορολόγηση με την προσπάθεια εξίσωσης των φτωχών αγροτών με τους επιχειρηματίες του αγροτοδιατροφικού κλάδου επιδιώκει ουσιαστικά την αντικατάσταση τους από τον «αγρότη επιχειρηματία». Η αντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματοςσε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων χωριού και πόλης, με στόχο την πλήρη ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης θα οδηγήσει χιλιάδες στο δρόμο της ανασφάλιστης δουλείας. Η θηλιά που διαρκώς σφίγγει για τη φτωχή αγροτιά από τις διατάξεις της ΚΑΠ, και την πριμοδότηση των μεγάλων αγροτοδιατροφικών κολοσσών, απειλούν να αλλάξουν το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Με ένα άλλο τρόπο, οι αγρότες υπερασπίζονται αυτή τη στιγμή το δικαίωμά τους στην εργασία και κατ’ επέκταση στο να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια και το επιθετικό αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο που έναν αιώνα περίπου μετά την κατάργηση των τσιφλικιών, επιδιώκουν να χτίσουν καινούρια. Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας της αγροτιάς αποτελεί συνέχεια και ενίσχυση του αγώνα που δίνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες και άνεργοι στις πόλεις ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας. Ο αγώνας της αγροτιάς αποτελεί κοινωνικό ζήτημα.
Η νέα επέλαση ενάντια στον κόσμο της φτωχής αγροτιάς, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από την ΕΕ. δεν επιχειρεί να εξοικονομήσει απλά νέους πόρους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ληστρικών συμφωνιών και του χιλιοπληρωμένου χρέους.  Στόχος είναι η ολοκλήρωση της συγκέντρωση της γης στα χέρια επιχειρηματικών κύκλων του αντικειμένου, μέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο παραγωγής και επιβίωσης για την πλειοψηφία των αγροτών, και υπαγωγή των αγροτών είτε σε εργάτες γης με συνθήκες Μανωλάδας είτε σε ένα νέο ποτάμι ανεργίας και μετανάστευσης. Η διαδικασία αυτή, επιχειρείται να σφραγιστεί από τους κανονισμούς της ΕΕ, και των προσανατολισμό των επιδοτήσεων, η κατανομή των οποίων εδώ και καιρό αποδίδει τη μερίδα του λέοντος στους μεγαλοαγρότες και στις επιχειρήσεις του κλάδου (το 80% των επιδοτήσεων φτάνει στα χέρια του 20% των αγροτών…). Συνέπεια όλων αυτών, θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της αγροτικής παραγωγής από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και συνολικά των κοινωνικών αναγκών στα πλαίσια της κερδοφορίας και τις ανταγωνιστικότητας.
Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλων μας. Τώρα είναι η ώρα για πραγματικά «μπλόκα αγώνα» στα χέρια των αγροτών. Για ένα μέτωπο πάλης που θα έχει διάρκεια,  αντοχή, μορφές πάλης που δε θα διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, και κυρίως θα ενοποιεί τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους εργάτες γης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις πόλεις και στην ύπαιθρο σε ένα μαχητικό μέτωπο ανατροπής της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση - κρατικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα. Για την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ και την ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις. Για τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Για ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων και κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (όχι τις ανάγκες της χωματερής και του κέρδους), τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να επιβάλλουμε με τα δικά μας όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Ανταρσία -Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην κ. Μακεδονία
Ανταρσία στο Αιγαίο –Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Ανταρσία στο Μωριά- Συμπόρευση για την Ανατροπή
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
ανατροπή στη πόλη και το χωριό-Ηγουμενίτσα
ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Ανυπότακτη Πετρούπολη
Ανυπόταχτη Καισαριανή – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπόταχτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Αριστερή Παρέμβαση στην  Ήπειρο
Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Εκτός των Τειχών - Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μαρουσιού
Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
Μια Πόλη Ανάποδα - αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής Θέρμης
Περιοχή συνημμένων
Προεπισκόπηση συνημμένου αγροτικο περιφερειακα δημοτικα σχηματα.doc



Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμικό ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα στη Θεσσαλονίκη. Μαζική η απεργιακή διαδήλωση της Καμάρας (φωτογραφίες)

Γέμισε η Θεσσαλονίκη από απεργούς διαδηλωτές στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 4/2 ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα
Μαζική και μαχητική ήταν και η απεργιακή διαδήλωση που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό της Θεσσαλονίκης στην Καμάρα,  Συμμετείχαν πολλά πανό και μπλοκ πρωτοβάθμιων σωματείων, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπ/κών ΠΕ, Αδιόριστων Εκπ/κών, Αρχιτεκτόνων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου κ.ά., το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζόμενων, το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις.